MIDDEN - DELFLAND

Zaterdag - opening Zomerfeest 2000

Het Zomerfeest Schipluiden 2000 is op 5 augustus om 22.00 uur officieel van start gegaan met een spectaculaire staattheatershow. Mede dankzij de lokale held won het "goede" van het "kwade". Hiervoor waren wel een aantal stevige (schijn)gevechten met veel vuur voor nodig. 
Geflankeerd door de goede buitenaardse wezens opende burgemeester van Bijsterveldt de feestweek. Zie ook:

Eerder op de dag was er al een fietstocht geweest en was de jeugd afgereisd naar het Kraaienest om een "annexatiekwestie" met de gemeente De Lier te regelen.

Zondag - Jour de France

De eerste zondag van het Zomerfeest Schipluiden begon, als altijd, met een koffieconcert van, dit keer, het jeugdorkest van Sint Caecilia. De tribune was neergezet op de Vlaardingsekade; het orkest zat op een dekschuit. De reden hiervoor was dat het Varend Corso Westland tegelijkertijd door Schipluiden trok. Volg de links naar:

 

Na deze activiteiten (de volgende traditie) Jeu de Boules. Zand en palen maakten de banen. De organisatie was als vanouds. Met het zonnetje erbij was het een gezellig festijn. 

Voor wie het spel niet speelde was er o.a. de wijnproeverij en kon je op de foto met Lodewijk en Marie-Antoinnette. Voor de kleineren waren er op het Schoolplein diverse leuke spelletjes en knutselwerkjes.

24 december 2013