MIDDEN - DELFLAND

22ste Kadeloop in Schipluiden

1 juli 2000. De 22ste kadeloop werd gelopen bij een beetje vochtig weer maar met een vrij hoge temperatuur en weinig wind. Het is één van de grotere jaarlijkse evenementen in de gemeente Schipluiden. 

Dit jaar deden er in totaal 1050 sporters mee aan de diverse afstanden: 1 km (peuters), 2 km (jeugd), 5 km en 12 km. De 12 km loop, met ruim 600 lopers, is onderdeel van het Maasmond Westland klassement. De organisatie van de Hardloper uit Schipluiden had onder andere ook Michel de Maat weer uitgenodigd. Hij won al een aantal malen eerder en mag dus wel een favoriet worden genoemd. 

De route van de 12 km loop voert over een bijzonder traject. Na de start bij de RK Kerk aan de BM singel en een rondje rond de vijver wordt de Zouteveenseweg richting Vlaardingen opgezocht. Aan het eind hiervan rechtsaf de Holyweg op tot aan de Vlaardingsevaart, rechtsaf de smalle kade op. De meeste lopers hebben dan wel hun plek in de rij moeten vinden, want inhalen is er bijna onmogelijk. De laatste paar honderd meter tot aan de finish gaan dan weer door het dorp.  


Inhalen is er bijna niet bij


Uiteraard wel alles goed in de gaten gehouden.

Bijzonder was dat de 5km en 12 km kort na elkaar startte. Dit kon dankzij de dubbele tijdwaarnemingsapparatuur. Zo hoefde het publiek minder lang te wachten tussen de laatste 5km loper en de finish van de 12km. Het was inderdaad weer Michel de Maat uit Vlaardingen die als eerste binnen kwam met een tijd van 36.43. Dit is 23 seconden langzamer dan zijn snelste tijd in 1998. Het was zijn zesde overwinning van de Kadeloop! Carla Ophorst was de snelste dame met 43.16 en ruim 3 minuten sneller dan de tweede dame Marianne Hoogerbrugge.