MIDDEN - DELFLAND

Golfbaan Delfland

In het Sport - Nieuwsblad - Den Hoorn gaf T. Ouwerkerk een beschrijving van de huidige situatie van de golfbaan in aanleg. De eerste plannen voor een golfbaan in Midden-Delfland zijn al zo'n 16 jaar oud. Vertragingen bij de onteigeningsprocedure werden de in 1985 opgerichte vereniging na 10 jaar fataal. De 40 leden waren niet in staat om de benodigde 12 miljoen gulden bij elkaar te krijgen.

De huidige opzet is commercieel van aard en de aanleg van de eerste fase van drie kon van start gaan. Deze eerste fase bestaat uit een drivingrange, een paviljoen met een shop en een negen-holes par-3 (par-3 geeft de lengte aan: 100 a 150 meter). De drivingrange zal in oktober/november 2000 in gebruik kunnen worden genomen. Deze bestaat uit half-land en half-water. Het is de bedoeling om de bal over de plas heen te slaan. Er wordt gebruik gemaakt van drijvende ballen die weer makkelijk uit het water kunnen worden gevist. De 9-holes baan gaat in het voorjaar 2001 open.

De golfbaan zal van iedereen toegankelijk zijn. Voor fl.17,50 kun je in ca. een uur de baan rond. Er is dus geen hoge contributie, die bij andere banen vaak wel 1500 tot 2000 gulden per jaar bedraagt. 

Uiteindelijk worden er 27 holes aangelegd in een gebied van de Tramkade tot de Zuidkade. De aanleg hiervan kost ca. 10 miljoen gulden, waarvoor nog een financiering wordt gezocht. 

Bron: Sport - Nieuwsblad - Den Hoorn, T. Ouwerkerk, uitgeverij De Jong Offset, Den Hoorn.

Op 17 november 2000 opende burgemeester Van Bijsterveld van Schipluiden de golfbaan, en met name de Driving Range, door een aantal ballen richting waterpartij te slaan. Het unieke van deze golfbaan (in Nederland) is dat hij voor iedereen toegankelijk is, volgens het "Pay and Play" concept. Hiermee is de eerste fase afgerond. In 2005 zal worden begonnen worden met de derde fase, de laatste, die er voor zal zorgen dat de baan 27 holes krijgt.

24 december 2013