MIDDEN - DELFLAND

Schipluiden vóór Oranje

Zo heet het lied dat met Koninginnedag is gezongen bij de aubade. Nu gaat het duidelijk meer om het Euro-2000 voetbaltoernooi. De gemeente Schipluiden is er óók klaar voor. We hebben wel niet een Oranje Dorp zoals in Delft, maar we doen ons best!!

Beste Oranjestraat scoort dagje Duinrel

4 juli 2000. De Van Marrewijkstraat (zie foto hieronder) in Den Hoorn is volgens TV-West de beste Oranjestraat van het EK2000. Elke week koos de jury een weekwinnaar. Het doorslaggevende punt was dat zelfs ná de nederlaag van het Nederlands elftal nog extra versiering werd opgehangen. De prijs: de hele straat een dag naar Duinrel.


Een fietstocht door de kernen Den Hoorn en Schipluiden levert al heel wat oranje op. Onze winnaar tot nu toe:  De Van Marrewijkstraat in Den Hoorn (een kort woonerf aan de Dijkshoornseweg). Deze straat is heel grondig versierd! 


De van Marrewijkstraat nog niet op zijn hoogtepunt

Winkeliers en bedrijven kunnen natuurlijk niet achterblijven. De bandenfirma Steegro maakt handig gebruik van het overgebleven kantoortje van de vroegere benzinepomp aan de Woudseweg
De Schipluidense School de Ark heeft er een aantal ramen versierd waaruit blijkt voor welke partij ze zijn. Ongetwijfeld is een dergelijk beeld bij alle scholen te maken.
In de Schipluidense wijk Keenenburg zijn diverse straten overhangen met oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes.

Of het Nederlands elftal de Oranjekoorts zal verhogen....laten we het hopen: dat geeft dan weer leuke plaatjes!

24 december 2013