MIDDEN - DELFLAND

Koninginnedag 2000

Op 27 april werd dit jaar de verjaardag van koningin Beatrix gevierd (omdat 30 april een zondag was). De vorige dag zijn twee personen uit de gemeente gedecoreerd met een lintje en bedankt voor hun inzet bij hun activiteiten: mevrouw v.d. Spek uit Den Hoorn en de heer Paalvast uit Schipluiden. Op de foto staan zij links bovenaan de trap van het voormalige gemeentehuis in Schipluiden bij de aubade.

Den Hoorn

De feestelijkheden begonnen in de woonkern Den Hoorn waar om half negen de optocht startte van versierde kinderen met o.a. fietsen, wandelwagens e.d. voorafgegaan door muziekvereniging Sint Caecilia. 

De aubade vond plaats op het Julianaplein. Daar werd het Wilhelmus gespeeld en gezongen en opende Burgemeester Van Bijsterveldt de feestelijke activiteiten. Op het laatste moment is er nog een leuk programma vooral voor de kinderen georganiseerd, door vooral de inzet van Bertram van Paassen. De burgemeester riep mensen op om toch weer een Oranje Comité te vormen in Den Hoorn. 

Schipluiden

In de woonkern Schipluiden begon de korte optocht om 10.00. Aangevoerd door Sint Caecilia volgde de groep jeugdige sporters door het dorp om uiteindelijk te eindigen bij het oude gemeentehuis. Daar had de Oranjevereniging het erg druk met het uitdelen van de oranje ballonnen. Daarnaast bleek het touw van de vlaggemast verdwenen. Na de korte toespraak van de voorzitter van de Oranjevereniging Juliana werd de vlag deze keer gehesen aan het gemeentehuis. Naast het Wilhelmus werden ook de twee Schipluidense liederen gespeeld en gezongen: "Schipluiden voor Oranje" en "Kinderen voor Oranje". 

Het middagprogramma in Schipluiden bestond uit een gevarieerd programma rond de vijver aan de BM Singel waarbij de jeugd allerlei spelletjes kon spelen. Daarnaast waren er diverse demonstraties van sporten, en de bar!
Bekijk ook eens de volgende koninklijke links: