MIDDEN - DELFLAND

Een zwembad voor de pastoor...

Deze vraag werd door sommigen gesteld of gedacht toen de bouwput achter de pastorie en RK kerk aan de BM Singel in Schipluiden gemaakt werd. Bij navraag bleek het te gaan om een uitbreiding van de voorzieningen van het kerkgebouw. Het gebied is bouwrijp gemaakt voor het nieuwe parochiecentrum dat dit jaar daar zal verreizen.

Fondsenwerving

20 mei 2000. Diverse activiteiten om fondsen te werven voor de bouw van een nieuw parochiecentrum, naast en aansluitend aan de katholieke Jacobuskerk, vonden op deze zaterdag plaats. 

's middags was er de sponsorloop. Gedurende een half uur leverde elk rondje rond-de-vijver geld op. Vooral de kinderen van de St. Jozefschool deden hier goed hun best. De opbrengst was ongeveer zesduizend gulden.


Per ronde stempelen!


Het duurste artikel: het kaartenboek

's Avonds werd er in een tent naast de kerk een grootse kerkveiling van ruim 300 kavels georganiseerd. Fraaie antieke objecten maar ook minder kostbare zaken, alle geschonken aan de organisatie, kwamen onder de kamer van de heer Kroes. Het talrijke publiek en de kopers konden tot in de kleine uurtjes het evenement meemaken. De opbrengst was ca. 55000 gulden.Het hoogste bedrag (12400) werd gegeven voor een boek met kaarten van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het parochiecentrum moet dit jaar gereed komen. Het wordt gebouwd door bouwbedrijf Haring, maar het is de bedoeling dat veel vrijwilligers aanvullende werkzaamheden zullen verrichten om zo de kosten te drukken